
دلایل و نشانه های پیری پوست
- با بالا رفتن سن افراد پروتئین های کلاژن پوست کمتر شده و رشد آن ها نیز تا حدودی متوقف می شود. به همین جهت نیز پوست دچار افتادگی می شود و چین و چروک های پوست روز به روز بیشتر می شوند.
- علاوه بر آن زمانی که شما در معرض استعمال دخانیات قرار بگیرید به احتمال زیاد پیری پوست زودتر به سراغ شما خواهد آمد.
- قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش نیز فرآیند پیری پوست را سرعت خواهد بخشید.
- همچنین سبک زندگی ناسالم نیز در پیر شدن پوست تاثیر مستقیم دارد.
تمامی این نکات ذکر شده جزو دلایل پیری پوست می باشند. اما اگر می خواهید در مورد نشانه های پیری پوست نیز اطلاعاتی داشته باشید بهتر است بدانید که نشانه های پیری پوست شامل چهارگزینه می شوند.
نشانه های پیری پوست
- ظهور چین و چروک های روی پوست اولین نشانه پیری پوست می باشند و از سن ۲۵ سالگی به بعد به تدریج انواع چین و چروک ها روی پوست صورت ظاهر شده و به مرور زمان این چروک ها عمیق تر نیز می شوند.
- کاهش حجم پروتئین های پوست از جمله کلاژن نیز دومین نشانه پیری پوست می باشد. وقتی که حجم کلاژن ها کاهش پیدا کند ماهیچه ها در نواحی مختلف صورت از جمله گونه و بینی و چشم ها تحلیل می روند و علائم پیری بیشتر مشخص می شوند.
- شکننده شدن پوست و از بین رفتن حالت کشسانی پوست نیز از جمله نشانه های دیگر پیری پوست می باشد، که البته این مسئله نیز به کاهش و تخریب رشته های کلاژن مربوط است.
- تغییر رنگ در لایه های پوست، ایجاد لکه ها و خال ها و همچنین آسیب پذیر شدن پوست در برابر نور خورشید نیز از دیگر نشانه های پیری پوست می باشد.
روش های جوانسازی پوست
پس از اینکه سن ۲۵ سالگی را رد کردید در واقع اولین نشانه های پیری پوست نمایان خواهند شد. این نشانه ها در درجه اول همانطور که قبلا هم گفتیم شامل چروک های سطحی همچون خط لبخند می باشند و به مرور زمان هر سال به نشانه های پیری پوست شما افزوده خواهد شد. بنابراین در اولین فرصت زمانی که اولین نشانه را دیدید فرصت درمان و جلوگیری از پیری پوست خود را از دست ندهید. در واقع روش های جوانسازی پوست در سه دسته کلی قرار دارند که این سه دسته شامل موارد زیر هستند؛
1. روش های تهاجمی
دسته اول شامل روش های تهاجمی می باشند که نیاز به بستری دارند و ممکن است دوره نقاهت طولانی داشته باشند. البته برخی از مواقع این روش ها عوارض و خطراتی را نیز به دنبال دارند، اما در صورتی که بدون عارضه و خطر به سرانجام برسند نتیجه ماندگار و طولانی مدتی خواهند داشت. این روش ها شامل جراحی های پلاستیک و زیبایی همچون کشیدن پوست می باشند.
2. روش های کم تهاجمی
روش های بعدی برای جوانسازی پوست روش های کم تهاجمی هستند. این روش ها دارای عوارض و خطرات به نسبت محدودتر می باشند و از لحاظ اقتصادی نیز نسبت به روش های تهاجمی مقرون به صرفه تر می باشند. روش های کم تهاجمی اثرات بسیار چشمگیری روی پوست دارند و حدود ۸۰ درصد می توانند علائم و نشانه های پیری پوست را برطرف کنند این روش ها نیز شامل هایفوتراپی، اندولیفت، و روش های تزریقی از جمله تزریق بوتاکس و چربی و ژل می باشند.
3. روش های غیر تهاجمی
دسته سوم متعلق به روش های غیر تهاجمی می باشد. این روش ها ساده ترین نوع روش های جلوگیری از پیری پوست و درمان آن می باشند. بسیاری از مراقبت های پوستی همچون استفاده از کرم های ضدچروک و انواع ماسک ها در دسته روش های غیر تهاجمی جای می گیرند. اگرچه این روش ها هیچ گونه عارضه ای ندارند و کاملا ایمن می باشند، اما تاثیرگذاری آن ها محدود بوده و اصلا قابل قیاس با دو روش پیشین نمی باشند.